Linda Noor forsøker å tåkelegge hijabdebatten

Det krever kunnskap for å debattere. Det holder ikke med konvertittstatus, Linda Noor.

Tegning; Toufigh Aghili

Linda Noor prøver med utspekulert, klisjéaktig og billig hersketeknikk å vinne debatten. En seriøs og faktabasert debatt krever ærlighet med seg selv og med det andre. Det krever at man ikke mistenker eller fortolker andre i verste mening, bare fordi man har konvertert og ser på verden fra et svært konservativt ståsted. En debatt basert på ideologi og religiøse sannheter fører til intellektuell forurensning av offentligheten, og trekker samfunnet tilbake til middelalderen. Jeg har merket at de religiøse apologeter prøver slike teknikker.

Linda Noor skriver et svar til meg om hijab i verdidebatt.no under tittelen «Alternativ sannhet». Hennes svar er i favør av bruk av den islamistiske hijaben. Hun prøver å snakke om hijaben som om det fins kun én type muslimsk klesdrakt. På denne måten kan hun forkle den politiske hijaben under andre typer tradisjonelle og religiøse klesdrakter.

Jeg har allerede påpekt en rekke faktafeil i svaret hennes i " Konvertitten Linda Noor og det parallelle samfunn", publisert i verdidebatt.no. Men hennes angrep på meg krever at jeg svarer på hennes interessante faktafeil punkt for punkt.

Islam opplever en krise for islam som alle andre tradisjonelle kulturer er i konflikt med modernismen. Krigen fortsatte siden Napoleon erobret Egypt. Islamisme er en reaksjon på modernismen i islams verden. På grunn av denne krisen som islam nå opplever, kommer vi i fremtiden til å oppleve at mange kulturelle og religiøse konflikter vil dukke opp, ikke bare hijab, burqa og burkini.

Vi opplever at hijaben blir religiøst legitimert under begrepet religionsfrihet. Vi ser hvordan hijaben blir legitimert av tolerante islamovenstre under den individuelle frihets navn.

Men vi må ikke glemme andre sider ved denne sak, nemlig at vi har rett til å kritisere. Vi må også ha rett til å se på hijaben på en annen måte enn konservative muslimer, imamer og konvertitter uten å bli anklaget for å være umoralske eller islamofobe. Ingen ønsker å flytte «moralpoliti» fra Saudi Arabia og Iran til Norge for å dominere vår offentlighet.

Vi må forstå det vi opplever i europeisk offentlighet: Det er ikke innslag av religionen islam som er problemet Islam er kompatibel med vestlig demokrati på lik linje med andre religioner. Islam integrerte seg i modernismen i et århundre fra 1. verdenskrig til 1990-tallet. Men problemet er politisk islam, som siden 1928 har dukket opp og erklært krig mot modernismen og sekularismen. Europa har tidligere opplevd en slik kollisjon. Men kristendommen klarte å integrere seg i demokratiet. Islam må følge samme spor. Vi har ingen alternativ til dette.

Vi må også forstå dette, ikke bare som religiøse krav, men som en slags motstand mot det moderne samfunnet.

Påskuddet er religion og individuell frihet. Men kan burkini betraktes som religiøs drakt?

Hvilken imam, hvilken moské, hvilken menighet eller vers i Koranen krever eller godkjenner burkini som religiøs badedrakt?

Ingen!

Den hysteriske religiøsitet Europa opplever pr. idag, er et uttrykk for en krise i islam, heller enn krav om religionsfrihet. Burkini er et symbolsk motstandsmiddel mot det frie, moderne samfunnet. Det er et uttrykk for en «åndelig» krig mot samfunnets friheter og sekulære verdier. Jeg frykter at konsekvensene blir fatale for oss, muslimer.

Og når europeere forsvarer retten til å bruk hijaben utfra den individuelle frihet og religionsfrihet, burde man ikke glemme å se på andre sider av saken: Nemlig, at den friheten en hijabisert kvinne krever, egentlig er et uttrykk for slaveri til en hellig tekst hun følger bokstavelig uten frihet, og friheten til å velge en hijab betyr samtidig å begrense sin egen frihet sammenliknet med andre moderne kvinner. Altså, disse hijabiserte kvinner krever individuell frihet for at de utsletter sin egen frihet, for at de avskaffer sin egen frihet som kvinner. og i skyggen av disse frie hijabistene er mange som blir tvunget til å dekke seg til, med trusler om vold, også i Norge.

Etter å ha lest Linda Noors svar, lurer jeg på om hun virkelig har satt seg inn i emnet, eller om hun med vilje prøver å spille med de norske lesernes uvitenhet om hijaben.

Jeg har alltid behandlet mine meningsmotstandere med respekt. Men jeg har blitt skuffet over mange. For de fleste blander seg i debatten uten kunnskap, mens de hevder de besitter all kunnskap. De viser sterk tendens til å avvise alt de ikke kjenner som konspiratorisk eller usant, slik Linda Noor gjør.

Her er noen eksempler som viser mangel på kunnskap, eller det som verre er: bevisst feilinformasjon, fra Linda Noors side

Hun skriver: «Det finnes også kvinnelige islamister uten hijab.»

Hva?

Linda Noors kan umulig vite hva hun snakker om, med mindre hun bevisst snakker mot bedre viten. Hun skiller ikke mellom ?muslim? og ?islamist.? For det fins ikke i vår verden en kvinnelig islamist uten hijab.

Hun skriver: «Det finnes også islamister som er nasjonalister, sosialister og kapitalister.»

En tradisjonell muslim kan bli nasjonalist, sosialist, kapitalist. For islam er religion. Sosialisme og nasjonalisme er ideologier. Islamismen er en tolkning som forvandlet islam til ideologi, altså islamisme er en politisk ideologi som har som mål å overta makten og styre samfunnet teokratisk med kalifatet som praktiserer shari´a. Islamisme er uansett uforenelig med nasjonalisme, siden islamister anser seg som medlemmer av det overnasjonale muslimske felleskapet «ummaen.» Islamistene betrakter nasjonalistene og sosialistene som vantro, for disse ideologier er dannet av mennesket, ikke av Gud.

Vi vet at blant kristne nordmenn fins det både sosialister og nasjonalister. Vi vet at blant muslimer fins sosialister og nasjonalister. Men det fins ikke kommunister blant nynazister. For nazisme er en ideologi. Kommunisme er en ideologi.

Det Linda Noor sier er faktiske feil. Det finnes ikke kommunister, sosialister eller nasjonalister blant islamister i Norge.

Men hun sier også noe vagt, misvisende og overfladisk:

«Med andre ord: Islamister er en mangfoldig gruppe, med store uenigheter seg imellom og i stadig endring.»

Dette er riktig, men blir satt i en feil sammenheng av Linda Noor. For dette mangfoldet ligger i likhetsrammen. Absolutt alle islamister tror på kalifatet, altså en teokratisk stat styrt av sharia. Islamismen er en bevegelse som har politiske mål. Forskjeller og uenigheter går på måten de vil realisere kalifatet: Den islamske staten har hastverk, mens Brorskapet vil ha det realisert med små steg. Å si at islamistene er mangfoldige og forskjellige, uten å nevne at alle vil opprette kalifatet og styre samfunnet med shari´a, blir misvisende og et bedrag for norske lesere som ikke har innsikt i saken.

Det krever kunnskap å debattere. Det holder ikke med konvertittstatus, Linda Noor. Problemet i Norge er at enhver som har en muslimsk venn blir sett på som ekspert. Enhver konvertitt blir referanse. Enhver som reiser på charterreise en uke til Midtøsten, blir ekspert på Midtøstens konflikter.

 

25 kommentarer

ACAB

06.03.2017 kl.16:27

jeg leste ikke alt. og det er det sjeldent jeg gjør men konvertitter er et faresignal og et rødt lys som informerer om at det her kreves innstramming.

muslimer har ingenting i europa å gjøre. få svina vekk.

ingrid

06.03.2017 kl.16:30

Tusen takk for dette interessante innlegget.

Du hjelper oss til å forstå mer, saklig og presis,

et veldig bra innlegg.

Odd Karlsen

06.03.2017 kl.16:44

Hijab, burkini, niqab m.fl. er og forblir plagg fra en fremmed kultur som ikke lar seg forene med vestlige verdier.

BareLurer

06.03.2017 kl.16:54

Ha ha, fantastisk Walid! :)

Torkel

06.03.2017 kl.17:09

Slik jeg ser det så er islamismen en ond ideologi, på linje med nazismen. Den bør derfor forbys pga dens hatretorikk.

Husk hva dere selv sier

06.03.2017 kl.17:28

Hijabforbud i skolen omfatter også kors

Det presiserer oslopolitikeren Mazyar Keshvari (Frp) overfor Nettavisen.

Hasane Bin Masud

06.03.2017 kl.17:37

Walid al-Kubaisi, du må huske at Linda Noor ikke kan forstå forskjellen mellom muslim og islamist. Jeg leste hennes artikkel i verdidebatt.no. Jeg ble også sjokkert at hun ikke klarer å skille mellom muslim og islamist. Vanskelig for nordmenn å forstå disse nyanser. Hun er ingen ekspert. Du må ikke tro at en hver som dukker i media, har kunnskap om vår kultur.

ACAB

06.03.2017 kl.17:37

noen kommer til å gå på en smell og det kommer til å oppleves som ubetalelig.

ACAB

06.03.2017 kl.17:38

muslimer i norge.. nei. det går en grense.

ACAB

06.03.2017 kl.17:41

muslimsvina skal ut, vekk, bort. jævla svina skal få smake på europeisk makt. de jævla svina skal få smake kake.

Tommy

06.03.2017 kl.17:51

Islam og flertallet av muslimer er ikke for vestlig demokrati, de har en lav toleranse for minoriteter, homofile, kvinner og ikke minst "ikke muslimer", samtidig så ser vi at majoriteten av muslimer setter religion før land, dermed er det ganske innlysende at vi bør stoppe mer "import" av muslimske flyktinger/migranter..

Islamic Caliphate

06.03.2017 kl.17:53

https://www.youtube.com/watch?v=3UkXEDnGrv8

Islamic Caliphate

06.03.2017 kl.17:55

Musikk fra Kalifatet kan dere høre gratis på Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=RxA1C0aojQM

Dere finner også Islamic Caliphate på Twitter, Facebook, Snapchat, Youtube og Instagram. USA elsker ISIS.

NORSK ISIS

06.03.2017 kl.18:25

Dere kan også finne norsk ISIS hos Islamnet Norge. Islamnet Norge er Norges mest populære ISIS nettside.

https://www.youtube.com/watch?v=SJu8MSBPKrM

Espen Hansen

06.03.2017 kl.18:49

Imponert av tålmodigheten din Walid, godt skrevet og godt svart. Respekt!

Trond

06.03.2017 kl.19:21

Meget godt skrevet Walid du er en fornuftig klok mann. Respekt.

Hehe

06.03.2017 kl.21:21

så lenge det er frihet i europa så kan du skrive om hva du vil 24t i døgnet, og du må respektere andres frihet og klesstilen til muslimer og alle andre .

Ismael

06.03.2017 kl.21:48

Hvor er islamforskeren Lars Gule? Gjelder dette utrykket han også."Det krever kunnskap å debattere".

Noe bekymret

07.03.2017 kl.00:28

Takk for et meget godt innlegg og jeg glemmer ikke intervjuet du hadde med Gamal al-Banna i Egypt. En klok og vis mann, akkurat som deg, al-Kubaisi.

Phil

07.03.2017 kl.04:37

Bannlys disse kvinneundertrykkende plaggene NÅ!!!!!!!!!! Stakkars små jenter som blir tvunget til å gå med den dritten... Hvor er barnevernet?

ACAB

07.03.2017 kl.05:13

barneværnet er ikke til for barn. det er et politisk verktøy for å ta knekken på meningsmotstandere .. phil ..

ACAB

07.03.2017 kl.05:47

trenger ikke være politisk heller. barneværnet kan brukes i nabokrangler, bloggfeider .. ved samlivsproblemer mm.

ACAB

07.03.2017 kl.05:49

det som er så deilig er at du ikke trenger å bevise noe som helst. du trenger bare anmelde og legge bevisbyrden på motparten.

ACAB

07.03.2017 kl.05:50

falske anmeldelser kunne jeg skrevet mye om kjenner jeg .. velkommen til norge.

14.03.2017 kl.11:20

Jeg ser på muslimer som en fare for demokratiet så lenge islam ikke har blitt modernisert på lik linje med kristendommen ,konvertitter er hakket verre

Skriv en ny kommentar

hits