Er nordmenn vantro?

FOTO: Maya Al-Saud; Dette er det som imamen skrev på lerretet  mens han forklarte de muslimske kvinnene at de har flyttet fra islams hus, den muslimske verden, til Kufr-hus, vantrohus.

Et møte arrangert av Asker kommune samlet noen muslimske kvinner, de fleste med hijab. De skulle mobiliseres til å innse at islam ikke kolliderer med muligheter til å jobbe. Islam oppfordrer til jobb. Dette er et problem som har hindret muslimske kvinner fra å jobbe. Muligens aksepterer ikke deres menn dette fordi islam, ifølge en konservativ tolkning, ikke oppfordrer til at kvinner jobber.

Konferansieren hadde pakistansk bakgrunn og ga en god presentasjon av imamen i Asker, en kunnskapsrik mann med åpent sinn og positiv innstilling.

Imamen begynte å snakke. Da han åpnet munnen, var det første han gjorde å ta pennen og skrive på lerretet mens han snakket til kvinneforsamlingen: ?Vi må huske at vi har flyttet fra islams hus, til vantro-hus.

Det klassiske verdensbildet delte verden i islams hus, der muslimene er den styrende majoriteten, og de vantros hus som er land der muslimene ikke har makten og er en minoritet. Vår teologi er stappfull av regler, råd og fatwaer om hvordan man oppfører seg i de vantros hus.

Ordet «Vantro,» har en annen mening i den religiøse tradisjon. I det sekulære Norge, oppfattes de vantro annerledes enn blant muslimer. Jeg har venner som er knyttet til hedningssamfunnet. De sier at de er hedninger. Mange nordmenn kaller seg for vantro, kuffar, eller Kafir.  Men blant ateister med muslimsk bakgrunn fins det ingen som aksepterer å kalle seg vantro, fordi «de vantro» sammenliknes med dyr, svin, dritt, etc, og det er tillatt å drepe dem. Å betegne en person som vantro, altså kafir, er svært alvorlig. De vantro drepes i områder der den islamske staten har makt. De vantro blir mobbet, sett ned på?etc.

Denne klassiske deling av verden, er blitt moderert av mange teologer ved at de begynte å dele verden til tre: Islams hus, De vantros hus og paktens hus. Paktens hus er land som har avtale om fred med den muslimske verden, eller de som gir visum eller oppholdstillatelse. For oppholdstillatelse eller visum betraktes som pakt mellom den enkelte muslim og staten/folket. Derfor er det ikke tillatt å betrakte landet for dar al-kufr, altså de vantros hus.

Men paktens hus er fraværende i den islamske statens teologi. Det er kun de mest ekstreme som opererer med denne definisjon og deler verden i kun to hus: De vantros og islams  hus.

Det er svært alvorlig at en imam som blir invitert til et seminar, har denne nedverdigende holdning om våre medborgere:  Det norske folk som har gitt oss mulighet til å bo i landet, har delt med oss alle rettigheter og friheter, deler med oss brød og framtidens skjebne, respekterer oss og vår tro, men vi belønner dem ved å kalle dem vantro. Den mest nedsettende betegnelse for mennesker som betyr at de er en så skitten vederstyggelighet at de ikke fortjener å leve.

 

Dette er ikke representativt for imamer i Norge. Og heller ikke noe som Islamsk Råd kan beskyldes for, heller ikke representanter for Islamsk Råd. Men det er så viktig at Islamsk råd rydder opp i dette, og gir denne imam en advarsel om at dette er moralsk forkastelig, humanistisk nedverdigende og ikke akseptert her i landet .

Hyllest til Maya Al-Saud som reiste seg og protesterte mot imamen og gav ham en oppstrammer.

 

 

37 kommentarer

Helge

23.12.2016 kl.12:57

Alle som ikke er muslimer er vantro i følge koranen. Og i følge de som er riktig bokstavtro som IS f.eks er de fleste muslimer også vantro fordi shia f.eks ikke har de samme sermoniene som sunni osv. De har helt rett. Det er bare en koran og det er ikke sånn att den kan tolkes i hytt å pine, det er ganske enkelt å forstå det som står der.

Da swer man også att islam er en ideologi og en statsforfatning fiendtlig til våre demokratiske idealer. Muslimer kan ikke integreres. Kan de det, er de ikke ordentlige muslimer.

Jan

23.12.2016 kl.16:46

Denne imam må klappe sin munn.

per

23.12.2016 kl.17:26

Går fly tilbake hver eneste dag. Er vi vantro, så passer de ikke inn her. Jeg kan ikke se noen grunn til at de trenger å være her hvis vi er så fæle. Jeg oppsøker ikke fiendene mine, og det bør ikke de gjøre heller.

Knut

23.12.2016 kl.17:32

Islam må forbys i hele Europa for disse menneskene vil oss ikke noe godt.

Erik

23.12.2016 kl.17:38

Jeg får fnatt...

Imamer og andre må vel følge norsk lov, og sedvane, i det daglige hvis de bor her. Hvis man føler at de har kommet til et "vantro" land som ikke er forenlig med egen tro og derfor føler ubehag, er det vel bare én ting å gjøre, få seg en billett og reise ut av dette landet...

Jesus

23.12.2016 kl.17:40

Amerikanske muslimer definerer Islam på en 5 minutter video.

https://www.youtube.com/watch?v=3oe9YFe4Pl8

Also_Sprach

23.12.2016 kl.17:42

Hei Walid, synes innleggene dine er ganske interessante siden de er fakta basert. Det er en diskusjon som vil komme ganske snart for alle troende, den dagen vitenskapen beviser at Gud og religiøs tro kun finnes i hjernen hos enkelte mennesker, og ekstrem religiøstiet kan beskrives som en mild mental sykdom/tvangsforestilling. Hvis de svært lovende forsøkene som foregår nå innen neurovitenskapen kommer i mål med dette, og det vil sannsynlivis skje i løpet av de neste 10 årene, hvordan tror du den muslimske verden da ville reagere på dette forhåpnetligvis nært forestående vitenskapelige beviset.

Torkel

23.12.2016 kl.17:43

Muslimer bør se på seg selv og sin oppførsel før de begynner å kalle andre vantro eller for den saks skyld rasister som de kaller alle som ikke gjør som de ønsker.

23.12.2016 kl.17:45

Hvis man ser hvor misslykkede de aller aller fleste islamske land er skal det ikke mye til å forstå at muslimene er de vantro og islam er haram.

Islamnet

23.12.2016 kl.17:46

Det finnes gode muslimer i Norge. For eksempel Islamnet har gitt ut en video der muslimer feirer jul og er sekulære i Norge. Ifølge islamnet er alle muslimer pliktige til å feire jul og delta i norsk sekularisme.

https://www.youtube.com/watch?v=SJu8MSBPKrM

Bugg

23.12.2016 kl.17:53

Jaja, jeg har noen i nabolaget som er Jehovas vitner. Vi er nok vantro, alle sammen , om vi ikke er en av deres trosfeller. De menger seg aldri med noen andre her. :) Ateister, muslimer, katolikker, pinsevenner, lutheranere..spiller ingen rolle: Alle har feil tro , eller " tro". Kun disse vitnene har den rette tro.

Jeg er ikke religiøs. Men likevel..det hender jeg tenker : Så lang nese de religiøse får når de dør og ikke kommer til noen himmel, paradis, eller hva de tror på. Men samtidig vet jeg at de ikke ser det når de er døde.... Det skal ikke være lett, dette. :)

23.12.2016 kl.17:58

Og denne tankegangen ønsker vi velkommen til Norge, flott deeet.

Bjørn

23.12.2016 kl.18:00

"Normale" muslimer må stå frem å ta avstand fra "mennesker" som ikke har noe her å gjøre. De vil ha våre velferdsgoder men ikke vårt demokrati og frihet. Det går ikke en dag uten at den totalitære ideologien islam pryder forsidene i media, med negativt fortegn. Vi trenger ikke dette søppelet i vår del av verden, de får holde seg i kamelenes rike..!!

sveiln andersen

23.12.2016 kl.18:49

Islam må holdes utenfor landet vårt. Den ideologien er ikke forenlig med demokrati og frihet. Muslimer har det best i sine islam land. Der kan de tulle så mye de vil. Jeg drar ikke en gang på ferie dit, langt mindre bosette meg der. Forøvrig lyver alle religiøse så mye at det renner fra nasa deres. For tro er intet bevis - og uten bevis finnes ingen gud - så enkelt er det. En påstand blir ikke mere sann om den påstås trillioner ganger - den forblir like usann.

Serru

23.12.2016 kl.19:01

Alle som tror på religiøst sprøyt er vantro hjernedøde idioter.

Utrolig at det går an å tro på slike eventyr i 2016.

Julenissen finnes også, haha tullinger!

Terje Bakken

23.12.2016 kl.19:12

Her ser man talen til den siste terroristen som har sett på oss Europere som vantro hunder.

"Det er horder av muslimer verden over som er villig til å drepe for henv for de døde muslimer. Mye bla.bla - Allah, og at de er villig til å drepe" ...

Siden nordmenn har vært slaver under arabere, 3-4000 i tallet deromkring - kanskje vi også skal drepe for fote? Ikke? Men det er jo alltid så greit for muslimer å skrike jihad ...

Link: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4061096/Berlin-market-killer-Anis-Amri-shot-dead-Italy-Milan-police.html

Når Shia og Sunnier ikke går overens - hvorfor i alle dager skulle de som setter skriften først - gå overens med oss vantro skitne?

God jul!

Master Secretary

23.12.2016 kl.19:29

dette PROBLEMET forvinner ikke før muslimer inser at de er problemet og ikke resten av verden

Torbjørn

23.12.2016 kl.19:31

Viss man setter seg inn i saken, og leser Koranen, og biografien til Muhammed, islams grunnlegger, så er det helt utrolig at folk som kan lese og tenke kan gå på dette.

Kan anbefale boken til aftenposten journalist Halvor Tjønn på 502 sider om Muhammed.

Når jeg snakker med muslimer i Norge så er alle like uvitende om biografien til islams grunnlegger.

Det trengs nok en dugnad over flere år for å opplyse uvitende muslimer og nordmenn om islam.

Muslim

23.12.2016 kl.19:32

Spørsmål til han skala skriver.

Du sier i følge islam alle vantro skal drepes, kan du komme med bevis for det. Spar deg til kontekster dratt ut fra verser. For du er en løgnaktig apekatt!

Hilsen Muslim som har aldri drept noen og har vantro venner og kollegaer:)

Dag

23.12.2016 kl.19:35

På tide å hive muslimene ut av Europa igjen ? De har da for helvete ikke noe bra å tilføre vestlig kultur og levemåte ?

Jens

23.12.2016 kl.19:55

Totalitære sosialister og totalitære islamister går hånd i hånd. Gud hjelpe meg.

Kafir

23.12.2016 kl.20:00

Ja i mange muslimers øyne er vi vantroe også i Norge.

Og det begynner å bli mye trøbbel med muslimer i Europa.

Mange har fått utdelt frekkhetens nådegave fra de tidlige barneår der barna blir opplært til å hate den vestlige verden.

Hvorfor ankommer så mange muslimer og likeså islamister til Europa med hat ?

17. februar 2015 offentliggjorde den italienske avisa Il Messaggero det avisa kalte jihadistenes plan. Planen gikk ut på at Den islamske staten ville drive 500.000 flyktninger over Middelhavet som et «psykologisk våpen» mot Europa. Artikkelen bygde på avlytting av IS-kommunikasjon som var gjennomført av den italienske sikkerhetstjenesten.

Jihadistenes plan i korte trekk går ut på å sende så mange flyktninger som mulig i elendige båter over Middelhavet. De ville skape katastrofer til sjøs med havarier og drukninger for å legge press på de europeiske landas redningskapasitet. Dessuten ville de skape kaos i havnene og til lands i Europa. Planen gikk også ut på at IS ville gjemme terrorister blant flyktningene, som da lett ville komme i land under dekke av kaoset.

En avhopper fra IS som sitter fengslet i Tyskland har fortalt under avhør at IS har «massevis av folk som bor i europeiske land og venter på ordre om å angripe europeere», skrev The Australian i august 2016.

Det finnes ( heldigvis ) noen muslimer som ikke tolker Koranen bokstavelig i Norge. Med disse går det bra.

De andre bør for sin egen del reise hjem til det muslimske land de migrerte fra. Der hvor deres likesinnede er.

Der slipper de å stadig vekk å støte på " ufyselige grisetegninger " og møte vantro menn og kvinner ( uten hijab, niqab eller burka ) i Norge.

Harald Infidel

23.12.2016 kl.20:27

Er ikke disse uttalelsene straffbare? Noen jurister her inne som kan uttale seg?

Ove Eikeland

23.12.2016 kl.20:56

Kjære Walid. Det er mulig du mener det bra, men dessverre er det mange av dine trosbrødre som faktisk tror på sin religion og som gjør en dyd av å drepe de vantro slik det står skrevet. Og som Hadia Tajik sier så finnes det ikke noe slikt som en moderat muslim. Erdogan sier det samme så da må vi vel tro dem? Det betyr at alle muslimer er farlige. Kanskje ikke i dag, men en dag de har en dårlig dag. Da blir de noe som kalles radikalisert. Dette er en tilstand som muslimer later til å rammes av i sterkere grad en andre. Husker du hvordan det gikk med jødene i Europa? Norsk politi var forresten så ivrige på å samle dem inn at Adolf Eichman måtte skrive et brev til Quisling regjeringen og be dem slutte å sende de velfungerende jødene. Vel, det gikk ikke så bra med jødene enda deres bidrag til europeisk kunst, vitenskap og finans var betydelig. Det har ikke gått så bra med samlivet mellom muslimer og kristne heller de siste 1400 år, men hvis du kjenner til en suksesshistorie så vil jeg gjerne høre om den. Jeg kjenner bare til den lange rekken av katastrofer. Starten på 1. verdenskrig skyltes multikulturen på Balkan. Hvor lang tid vil det ta før også Oslo står i brann? Antagelig mindre enn 10 år. Sverige er allerede redusert til et 3. verden land sikkerhetsmessig, Frankrike er i unntakstilstand og Tyskland på grensen av unntakstilstand. Hvordan synes de det går egentlig? Kanskje like bra å komme seg ut i tide?

Epic History

23.12.2016 kl.21:31

@Ove Eikeland

Du trenger en historie time, da du ikke vet hva du preiker om angående første verdenskrig.

https://www.youtube.com/watch?v=fi1OyVB2laY

Rune

23.12.2016 kl.21:58

Svar til Islamnet. At du feirer jul gjør deg ikke til et godt menneske. At folk gjøres pliktige til feire jul blir for dumt, like dumt som at man slutter å feire jul for å ikke være til sjenanse for andre.

La hver enkelt få friheten til å bestemme selv hva dem vil.

Og må bare si en ting til alle haterne, jeg har mange muslimske venner som er der for meg og som innehar alle kvaliteter en venn skal ha. Ville ikke byttet dem mot noen i verden. Er så lei dette antimuslim pratet. Er lei nordmenn som rakker ned på muslimer. Lei muslimer som rakker ned på nordmenn. Lei muslimer som rakker ned på muslimer, og nordmenn som rakker ned på nordmenn.

Vi er alle like. Ber alle som er fulle av hat vokse opp, se seg selv i speilet og innse at hvis man har et problem, er det ofte ved en selv problemet ligger. Ønsker alle en God Jul og godt Nyttår ;)

Lars Thorsen

23.12.2016 kl.22:00

Dar al Kufr? Hva skjedde med Dar al Harb? Hvorfor nevner hverken luremuslimen i Asker eller al-Kubaisi at vi iht islamsk logikk bor i Krigens Hus, og det vil vi fortsette med helt til de gode (muhammedtro) muslimene har drept eller undertrykket oss iht koranens befalinger, og forvandlet vår sivilisasjon til Dar al Islam?

Syed Abbas

23.12.2016 kl.23:16

Det er helt fascinerende hvor lite muslimer kan om sin egen tro og ikke minst deres hellige profet. Det har kanskje noe med at mange av de lærer Koranen på et språk de ikke forstår. Rundt omkring i Norge sitter en haug av urdusnakkende barn og hører Koranen på arabisk hver eneste dag. Forstå det den som kan. Slik og med masse skumle fortellinger hjemme om hvordan det går med deg om du ikke følger Islam, så blir de "skremt" inn i en religion de forsvarer med nebb og klør, for hvis illusjonen brister, står de igjen med ingenting.

Når det er sagt er de heller ikke mottakelige for kunnskap og debatt. Hadde de fleste norske muslimer satt seg ned og lest og studert hadith og Sunna opp i mot det at det som foreskrives der er retninglinjer fra en perfekt bok uten feil i evig tid og fra en perfekt profet som mottok budskapet direkte fra den almektige G*d så hadde forstått at de ikke er muslimer allikevel. Dessverre konfronteres ikke muslimer med hva de faktisk tror på og ikke er de villig til å motta kunnskap om det heller utover den meget selektive læren de mottar via moskeene. Det er et eneste stort hykleri alt sammen.

Tore

23.12.2016 kl.23:47

Som ateist er det meg revnende likegyldig hva muslimer måtte kalle meg eller definere meg som.

Trumpist

24.12.2016 kl.00:34

@Rune

Vi er ikke alle like. Vi er forskjellige. Dersom alle hadde vært like så ville samfunnet vært utrolig kjedelig. Det ville ikke eksistert noe Mark Zuckerberg, Bill Gates, Steve Jobs, Petter Northug, Alexander Rybak og sjakkgeniet Magnus Carlsen ville ha eksistert. Hele verden ville vært like dumme hvis alle var like.

All men are created equal betyr at alle mennesker må følge den samme loven som blir laget av staten. Erna Solberg som Statsminister har en høyere rang enn deg som borger. Dermed er ikke alle skapt like. Walid Al-Kubaisi bruker loven til å kritisere Islam. Dersom alle var like så ville Walid Al-Kubaisi ikke kritisert Islam. Walid er ikke lik deg og meg. Han er ulik deg og meg. Dersom er vi alle sammen ulike, men følger den sammen loven.

Når du leser uttrykket All men are created equal. Så betyr dette at alle borgere har samme rettigheter under lovverket i Norge. Det betyr ikke at alle mennesker er like, men det betyr at alle mennesker følger de samme lovene. Uansett hvor ulike de er. All men are created equal betyr at forskjellige mennesker har rett til å uttrykke seg forskjellig under loven som Stortinget lager. Dersom vi alle var like. Så ville vi vært alle sammen like dumme. Ingen teknologi, innovasjon og oppfinnelser ville ha eksister. Profeten Muhammed ville ikke ha eksistert heller hvis alle var like. Profeten Muhammed ville ha vært like dum som resten av befolkningen dersom alle araberne er like.

Øivind Hundal

24.12.2016 kl.00:37

Det, etter min mening farligste, med islam er religionens kjerne: den ubetingede underkastelse, uten spørsmål og innvendinger. Og den eneveldige profeten, hvis gjerninger ikke alltid var gode, den ubestridt mest krigerske og voldelige religionsstifter blant verdens store religioner. En slik blind lydighet som kjerne, øker faren for også terror og fundamentalisme. Ingen andre store religioner som jeg vet om, har en så potensielt farlig kjerne. Og her ser jeg kun på det innerste i religionen.

Islam vs Thailand

24.12.2016 kl.00:38

Muslimer prøver å erobre Thailand. Nøytral dokumentar laget av Journeyman.

https://www.youtube.com/watch?v=97OvOfY8yek

toto

24.12.2016 kl.00:50

Al -Kubaisi, Jeg tror de fleste Nordmenn og andre ikkemuslimer gir blanke i hva en muslim syntes om oss eller hva vedkommene kaller oss . Vi er et snillt folkeferd , som liker å leve et stille rolig liv . Vi bryr oss ikke om islam eller annet . Vi har vår kultur , vårt land og våre skikker . Om noen kommer og vil det annerledes , tar de feil av oss . Og det kan bli surt for dem .

Faten N.

24.12.2016 kl.10:55

Jeg driter i hva en klovn som denne imamen sier, disse kvinnene på seminaret burde kastet ham ut. Dere imamer er i ferd mest å miste makten, innse det.

Dharmasena

24.12.2016 kl.20:25

Nordmenn er vantro? er Nordmann en religion? Nordmenn som er Muslimer er nok ikke vantro for denne Imamen. Jeg er en Buddhist og jeg er vantro i kristenes og Muslimenes syn. Altså på hvilken måte er kristendommen bedre?

25.12.2016 kl.00:31

@Dharmasena

Morsomt folk som hevder de er buddhister. I realiten er en sosialist eller Muslim. Buddhismen er den religionen som er mest komfortabelt med kristendommen og vestlig sekularisme.

https://www.youtube.com/watch?v=OppiZiOzq5U

25.12.2016 kl.00:33

@Dharmasena

Dersom du er en buddhist. Så burde du da vite at Jesus er en inkarnasjon av Buddha.

https://www.youtube.com/watch?v=n6XNO6Jv3q0

Skriv en ny kommentar

hits